To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

POHORJE: To poletje obvezna smer za vaš oddih

POHORJE: TO POLETJE OBVEZNA SMER ZA VAŠ ODDIH

Zeleni biser je letošnja nepogrešljiva destinacija

Ko vročina v mestih postane neznosna in iskanje hladu postane nujno, se vedno več ljudi odloči, da svoje poletne dni preživi v osvežujočem objemu gora. Poletje v gorah nudi svežino in udobje, ki ju mestna vročina preprosto ne more ponuditi. Pohorje, znano kot "zeleni biser," je letošnja nepogrešljiva destinacija, ki ponuja idealno izbiro za poletni oddih.

Ponosni smo, da je Pohorje vedno bolj prepoznavno kot idealna destinacija za vse, ki iščejo miren in osvežujoč pobeg od mestnega vrveža, in je letos resnično obvezna destinacija za vse ljubitelje poletnih avantur v naravi.


Pohodništvo Pohod Pohorje Slovenija

KOPE – Raj, ki privablja obiskovalce iz daljnih dežel

Na Kopah so z zasedenostjo namestitev zelo zadovoljni. Obiščejo jih tako slovenski kot tuji gostje. Veseli so, da so jih letos začeli obiskovati turisti iz oddaljenih držav (Belgija, Nizozemska), ki se na Koroškem in Kopah zadržijo dlje časa. Na Kopah izvajajo tudi športne priprave skupinskih športov in višinske športne priprave, gostili so tudi evropsko prvenstvo v Judu, različne rokometne in nogometne klube, ki jih v avgustu pričakujejo še več.

Največja atrakcija poletne sezone je zagotovo njihov Adrenalinski park Kope, ki s svojimi 7 poligoni vabi družine in posameznike na obisk. Uživate lahko v zip-line progah, višinskih in plezalnih elementih. Njihova ekipa izkušenih inštruktorjev vam je ves čas na voljo za pomoč pri premagovanju adrenalina.

Novost je tudi Sprehod med krošnjami, kjer si lahko ogledate Kope in okolico iz t. i. ptičje perspektive. Vabijo vas viseči mostovi, ki so povezani med drevesi, na sredini sprehoda pa se skriva ogromna pajkova mreža, ki je središče zabave za vse otroke.

Bike park Kope vabi s popolnoma novo podobo. Nove proge, nova ekipa in nova energija so zagotovo razlog za obisk Kop. Trenutno so urejene 4 kolesarske proge, kmalu pa bo na voljo kar 7 prog, ki bodo povezane s 3 štirisedežnicami in 1 vlečnico (Velika Kopa). Proge so tehnično raznolike in primerne tako za začetnike kot naprednejše kolesarje. Zagotovljena je tudi izposoja e-koles in polnovzmetenih koles za Bike park.

Kope so naravna oaza za oddih in kulinariko nad 1000 m. Pestra kulinarična ponudba vas pričakuje v gostilni Pr’ Zajcu, kakor tudi v Grmovškemu in Lukovem domu.

Kope Pohodnistvo Vanc 0508

ROGLA in TERME ZREČE: Sinonim za šport

Tudi na Rogli so zadovoljni z obiskom. V letošnjem poletju sta Uniturjeva centra do zdaj ustvarila 36.000 nočitev, kar je na nivoju realizacije v enakem obdobju leta 2023. Od tega je bilo na Rogli realiziranih 42 % in v Termah Zreče pa 58 % nočitev. Od skupnih nočitev je bilo največ slovenskih, in sicer 60 %. Med tujci smo zabeležili med individualnimi gosti največ Hrvatov, Nizozemcev, Čehov, Nemcev in Madžarov ter med vrhunskimi športniki največ Romunov, Ukrajincev, Srbov in Kuvajtčanov.

Z aktivnim življenjskim slogom, prijetno klimo, odlično infrastrukturo in športnikom prilagojenimi storitvami Uniturjeva centra letno namreč na priprave privabita okoli 3000 vrhunskih športnikov oziroma 120 reprezentanc in ekip. Ugled in zaupanje, ki sta ju pridobila v preteklih desetletjih pri športnih trenerjih in njihovih varovancih, ob prilagojeni namestitveni in športni infrastrukturi, visokokakovostni športni prehrani ter dodatnimi možnostmi za sprostitev in rehabilitacijo zagotavljata vrhunske pogoje za priprave vrhunskih športnikov, po potrebi pa tudi za njihovo regeneracijo ali rehabilitacijo.

V poletni vročini, ki v dolini krepko presega temperaturo 30 °C, pa je Rogla priljubljeno pribežališče tistih, ki so jim blizu aktivna zelena doživetja s poudarkom na preživljanju prostega časa na svežem in zdravilnem srednjegorskem zraku, kjer je zunanja temperatura zraka tudi v najhujši vročini do 10 °C nižja kot v dolini. Svež gorski zrak, prijetne temperature in atraktivna doživljajska ponudba omogočajo nepozabne počitnice za vse generacije. Seveda ne gre zanemariti ekskluzivne povezave termalnega zdravilišča Terme Zreče in gorskega centra Rogla, ki sta si – tudi zaradi dodatnih avtobusnih povezav med Zrečami in Roglo - zdaj še bližje.

V poletnih mesecih na Rogli in v Termah Zreče tradicionalno gostijo največ družin z majhnimi otroki med individualnimi gosti ter vrhunskih športnikov med skupinami. Pri slednjih je vse več kolesarskih in pohodniških skupin tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, ki Roglo in Terme Zreče izberejo kot odlično izhodišče za »osvajanje« kolesarskih ali pohodniških ciljev v bližnji okolici in širše. Vedno pogosteje zatočišče pred poletno vročino – poleg ostalih športnih navdušencev – na Rogli poiščejo tudi aktivni seniorji.

V letošnjem poletju gostom in obiskovalcem prvič v celoti ponujajo novo atraktivno dodatno ponudbo v Parku Mašinžaga. Na letečem toboganu in stezi za gorske trikolesnike pridejo na svoj račun predvsem adrenalinski navdušenci. Bike park Rogla obišče vse več družin in začetnikov, ki se po prvih preizkušnjah na kolesarskem poligonu ob Outdoor centru Rogla z veseljem preizkusijo na njim prilagojenih progah v bike parku. Bolj izkušene kolesarje seveda navdušuje 6-sedežnica Mašinžaga, ki omogoča enostaven in hiter povratek kolesarjev in koles na izhodiščno točko ter s tem popolni izkoristek časa na razgibanih progah v Bike parku Rogla.

Družine in prijatelji, ki jim je blizu pohodništvo in hkrati uživajo v raziskovanju narave s kančkom tekmovalnega duha, se z veseljem podajo na Gozdni pustolovski izziv, ki predstavlja inovativno doživetje z reševanjem zabavnih poučnih izzivov, ki ob zaključku prinašajo ugodnosti in zaklad.

Ob pestrem naboru adrenalinskih aktivnosti v novem Parku Mašinžaga pa je aktivno in zabavno preživljanje prostega časa zagotovljeno tudi na potepanju po virtualizirani Škratovi učni poti, ob sledenju zanimivim izzivom v Jezernikovem vodnem parku, z adrenalinskim spustom po sankališču Zlodejevo, ob ptičjem petju v Energijskem parku Natura ali na obisku edinstvene Poti med krošnjami Pohorje.

Na Rogli že leta največ pozornosti namenjajo vsebini in kakovosti: razvijajo doživljajsko ponudbo za družine, programe, ki temeljijo na zdravih, zelenih in aktivnih doživetjih ter ustvarjanju kulinaričnih zgodb, ki ponujajo sinergijo med bogato kulinarično tradicijo naših krajev in sodobnimi trendi v zdravem načinu prehranjevanja z vključevanjem svežih, lokalno pridelanih živil in prehranskih izdelkov.


Unitur Rogla Poletje Medja Male 079

MARIBORSKO POHORJE in AREH: Največji kolesarski park v Sloveniji

Podjetje Marprom, ki upravlja s turistično infrastrukturo na Mariborskem Pohorju in Arehu, je zelo zadovoljno z letošnjim obiskom kolesarskega parka. Z novimi progami in njihovo urejenostjo je Bike park Pohorje Maribor prerasel v največji kolesarski park v Sloveniji, primerljiv tudi z nekaterimi drugimi evropskimi parki. Pri tem se Marpromova strokovna ekipa za vzdrževanje prog trudi zagotavljati kar se da najboljše pogoje za vrhunska kolesarska doživetja in varnost na celotnem območju kolesarskega parka.


Krožna kabinska žičnica na Mariborskem Pohorju je letos od konca zimske sezone do konca julija prepeljala okrog 45.000 potnikov. Medtem je Bike park Pohorje Maribor od začetka leta 2024 do konca julija obiskalo približno 14.000 kolesarjev, kar je skoraj dvakrat več kot lani v enakem obdobju.

V tej poletni sezoni zaznavajo večji porast števila tujcev tako v kolesarskem parku kot na krožni kabinski žičnici. Največ tujcev beležijo iz naših sosednjih oz. bližnjih držav (Avstrija, Hrvaška, Italija, Madžarska, Srbija), prihajajo pa tudi iz drugih držav (Nemčija, Francija, Poljska, Slovaška, Češka, Nizozemska, Danska, Finska, Norveška, Švica, Španija, Romunija, Ukrajina, Anglija, ZDA, Makedonija, BIH, Kitajska, Irska).

Novost v letošnji poletni sezoni na Mariborskem Pohorju in Arehu je tudi obratovanje sedežnic Sleme, Stolp in Ruška ob petkih in vikendih. Obiskovalcem so na voljo nekateri novi produkti, kot so vožnje z gorskimi gokarti. Ob tem je na Bellevueju v pripravi nov adrenalinski park, na Arehu pa bo kmalu dokončana še ena nova kolesarska proga.


Mariborsko Pohorje Pohodnitvo Pohorje Sto Jot Ganta

TRIJE KRALJI: Magnet sta lokostrelski poligon in plezalni steni

Turistično-rekreativni center Jakec na »najlepši strani Pohorja«, ob nastanitvah in gostinski ponudbi ponuja tudi druge aktivnosti: nov bike park s tremi programi dveh različnih težavnostnih stopenj, kjer si lahko tudi izposodite električna kolesa, lokostrelski poligon, dober kilometer dolg s 24 tarčami, dve plezalni steni ter panoramsko vožnjo s sedežnico in bowling, so z letošnjim obiskom zadovoljni.

Večina gostov je domačih, med tujci pa prednjačijo turisti iz Nemčije in Belgije. Poletne sezone še ni konec, zato bo vzpostavljena avtobusna povezava Slovenska Bistrica – Trije kralji ob sobotah in nedeljah gotovo pripeljala kakšnega gosta več. 


Trije Kralji 1

Dobra obiskanost Pohorja je gotovo dokaz truda vseh pohorskih ponudnikov pri oblikovanju atraktivne ponudbe, ki bo privabila goste in glas o našem zelenem biseru ponesla v svet. 100 in več razlogov, zakaj obiskati Pohorje, pa najdete tudi na našem novem promocijskem materialu Trganka z doživetji Pohorja | Novice | Pohorje (pohorje-slovenija.si).

Odkrijte Pohorje in osvobodite misli v objemu velikega srca!


Pohodnitvo Pohorski Gozdovi Pohorje Sto Klara Kulovec

Izberite jezik